Webshoppen er lukket.

12 tips til Skiferie i Åre

Jeg er på skiferie for første gang i mere end 20 år. Jeg har stået på både langrend og alpin hele min barndom. Allerede før, jeg kunne gå, blev jeg puttet i en pulk og trukket efter mine forældre. Men pga. en knæskade har jeg ikke været på alpin, jeg var 15.

Johs på 7 år er med på skiferie for første gang.

I denne uge er vi Åre i Sverige, og jeg har Johs med på ski for første gang. Vi kørte i bil herop. Men jeg ville ønske, at jeg i god tid havde bestilt et direkte nattog fra Malmø til Åre. 13-14 timer på bagsædet af en bil er lang tid. Selv i det bedste selskab.

Min kæreste Asbjørn har stået på snowboard i mange år og drømmer om at bo på en skibakke hele vinteren.

Så mit første tip til skiferie med børn i Åre må være:

 • Tag toget Bestil pladser i nattoget til Åre i god tid. Du bestiller her
 • Få styr på medicinskabet Kører I i bil, så husk seaband-armbånd og køresygetabletter, hvis du eller dine børn har tendens til køresyge. Med 13 timer i en bil, er støttestrømper måske også værd at investere i. Og nu du er på apoteket, så køb også 2 knæbind, en pakke Panodil og Ipren. Det kan godt gøre nas at stå på ski.
 • Lej en hytte eller lejlighed hjemmefra. Vi bookede en lille lejlighed i Åre Fjällby med stue og køkken i ét, to soveværelser, to badeværelser, tørreskab og altaner med udsigt udover søen og fjeldet. Her er plads til 6 gæster, der er et vaffeljern i køkkenet, og vi kan gå over til VM8’er liften (Å22). Se lejligheden her
 • Tag mad med hjemmefra Skal I selv lave mad, så køb ind hjemmefra og frys også retter ned, som du nemt kan tø op. Fx chili con carne, gullasch med kartoffelmos (pulver), spaghetti kødsovs, tarteletter og lignende. Og et bonus tip er at fryse maden i mælkekartonner, så den er nemmere at stable. Et glas Nutella, pålægschokolade, peanut butter og toastbrød er hit til trætte skiløbere midt på eftermiddagen. Og pølser og hotdogbrød er perfekt at have med op på bakkerne som en nem frokost. Du kan finde en tændt grill ved de fleste varmestuer.
 • Medbring vin og øl, hvis du har plads i bagagen. Det er hyggeligt med afterskiing derhjemme i hytten. Og vil du ud og bruge en masse penge på svensk øl, så gå på Broken, som er Åres bedste bar. Menukortet er American Diner style, og der er også indrettet en familieafdeling. Jeg anbefaler taccos med pork.
 • Dette skal du pakke Lad være med at slæbe flere sæt tøj med og lad festtøjet blive derhjemme. Du går rundt i dit skitøj hele dagen. Også når du er derhjemme. Dette får du brug for: Pak en tynd halsedisse eller elefanthue, som du kan have under den lovpligtige hjelm, 2 langærmede uldne undertrøjer, 2 3/4 lange uldne underbukser (det er ikke rart både at skulle mosle skistrømper og lange gamacher ned i dine skistøvler, så gå efter så korte uldne underbukser som muligt), 2 par skistrømper, en fleecetrøje, skibriller, tynde og tykke handsker, solcreme og skiovertøj. Om du er til heldragt eller et todelt sæt er op til dig, men det kan være nemmere at komme på toilet, hvis du er i skibukser og en jakke. Et personligt bonustip fra mig er også at medbringe en nål og lidt sytråd, hvis din flyverdragt er lidt stram om røven, og du risikerer, at den skulle revne. Og husk badetøj. Er vejret dårligt og pisterne lukkede, kan I gå i svømmehallen i Åre. Holiday Club.
 • Skileje hos Skistar Du kan leje ski, stave, støvler og hjelm hos Skistar, så det hele står klart til dig, når du ankommer. Det er hurtigt og effektivt. TIP Jeg kan anbefale at medbringe en skiskovl og en kælk.
 • Første gang på ski? Book en skiskole til dit barn Det kan være et helvede at lære dit eget barn at stå på ski. Sæt et sødt tålmodigt ungt (svensk) menneske til opgaven, mens du har halvanden time alene på bakkerne. Det er de bedste 700 kr., du nogensinde har brugt. Book her
 • Underholdning Medbring kortspil, brætspil, tegnesager, en lille taske med legesager, bamse, en god højtlæsningsbog og en iPad til dit barn.
 • Sukker til hysteriske anfald Hysteri og skiløb hænger uløseligt sammen, men alt bliver nemmere med ekstra benzin i lommerne. Her anbefaler jeg marabu chokolade, Kex, Taveners caramints bolcher, dumlekarameller og lignende. What ever works. Og husk endelig termokander, campingkrus, kakaopulver og flødeskum på dåse.
 • Pas på huden Pak heat pads, magnesium til ømme ben og en fed creme, der ikke er vandbaseret til hænder, ansigt og læber. Jeg er rigtig glad for MDermas cremer og min all around wonder lip balm fra Maria Åkerberg, som jeg har købt hos I Gode Hænder
 • Har du styr på dine forsikringer? Husk Det Blå Sygesikringsbevis og en god forsikring, der dækker skisport. Jeg har tegnet en familierejseforsikring hos Alka, så børnene og jeg er dækket, hvis skaden skulle ske, og vi får brug for hjemtransport. Min svigerfar har allerede haft brug for sygehusvæsenet i Åre, for han faldt og slog skulderen af led, så hans skiferie blev desværre et alt for kort eventyr denne gang. Men jeg skal hilse fra ham og sige, at skadestuen var effektiv, og at han fik en god behandling.

Min skidragt er fra Hunkøn

Jeg nyder at være afsted. Her er så smukt, og skiferie er en sjov måde at holde ferie og være sammen på. Men jeg kan godt mærke mine knæ, trods knæbind og træning hele januar. Så jeg forsøger at tage det stille og roligt og holde pauser i løbet af dagen, så jeg forhåbentlig også kan komme på skiferie igen næste år. For der skal ikke gå 20 år, før jeg skal afsted igen.

Kh Mette Helena.

Johs er på skiskole ved Skistar hver dag kl. 11-12.30. Han er på et hold med  5 børn og en lærer, og det kostede ca. 700 kr. for 5 dage.

Andre blogindlæg

Hvordan bliver man sådan en som dig?

Hvordan bliver man sådan en som dig?

Det spørgsmål får jeg ofte fra unge kvinder, der drømmer om en karriere inden for indretning, styling og design. Og det er et rigtig godt spørgsmål. Min vej til min verden har hverken været lige eller forudsigelig. Jeg gik på TH Langs HF kursus i Silkeborg. Som...

Mathildes tips til dig, der bor til leje

Mathildes tips til dig, der bor til leje

Mathilde Damsgaard bor til leje. For mange kan det være en udfordring at sætte sit eget præg på en lejebolig. Må du fx male eller tapetsere? Og skal du tage tapetet ned igen, når du flytter? Vi har bedt Mathilde give sine bedste tips til at sætte sit eget præg på en...

Få Stilen: Michelle Maul

Få Stilen: Michelle Maul

Et smukt børneværelse i vintage stil med plads til leg, er stikordene i Frederikkes børneværelse. Vi har spurgt ind til Michelle´s bedste indretningsideer og tips til børneværelset. Hjemme hos Hvem: Michelle Maul Hvad: Børneværelse Følg hende på Instagram:...

Få Stilen: Fie Frøling

Få Stilen: Fie Frøling

Et magisk, varmt og smukt børneværelse er, hvad Fie har skabt til lille Viggo. Vi har spurgt ind til Fie´s bedste indretningsideer og gode tips til børneværelset. Hjemme hos Hvem: Fie Frøling Hvad: Børneværelse Følg hende på Instagram: @woodlandwhim Om Fie Fie er 28...