Mette Helena Rasmussens hjem er smukt og inspirerende og hun har ofte et gode tips til at gøre dit hjem endnu smukkere. Gennem tiden har hun givet mange gode “guldkorn” og for at opsummere nogle af dem, kan du læse med her.


Gentagelser og nyt liv

De to Arne Jacobsen stole var brune fra start, de er blevet malet med ’Neutral 06’ og ’Limurt’, begge fra Dyrup. Gentagelser er et effektfuldt middel i indretningen, der er med til at give en god dynamik. Hæng for eksempel tre ens lamper op over spisebordet, som Mette Helena har gjort i spisestuen eller skab en billedvæg, hvor mange billeder hænger på samme væg for at skabe en gallerifølelse. Hos Retro Villa hjælper vi dig gerne med at indrette – henvend dig blot her, hvor du kan få indretningshjælp af Mette Helena Rasmussen eller kig ned i Butik Retro Villa, find os i København K.

TIP Gem dine malerslatter køligt, men frostfrit og godt forseglet – der kommer altid et nyt projekt, hvor de vil gøre glæde, som for eksempel på billedet, hvor de har givet nyt liv til et par gamle stole.

TIP For enden står en plade, Mette Helena har tapetseret med vintage tapet fra Retro Villa, se alle vintage tapeter her. Pladen kan flyttes rundt og du behøver på denne måde ikke nødvendigvis tapetsere en hel væg. På Retro Villas hjemmeside har vi en tapetseringsguide.

Skab en levende reol
En væg dækket af en stor reol til bøger og nips, af kasser i forskellige dybder og træsorter, fra Trævarefabrikernes Udsalg, er brugt til at gemme nogle ting væk og kun vise de ting der pynter.
Mette Helena har planer om, at den skal males ensfarvet, men det er et projekt ude i fremtiden. Maleriet har Mette Helena Rasmussen selv malet og du kan finde kunstprints af Mette Helena på retrovilla.dk.

TIP Gem noget væk bag låger og udstil kun dét, der pynter.

 

Istandsættelse med fornemmelse for originale detaljer
Det gamle messingdørgreb fra Genbyg.dk understreger stilen med den gamle dør med sprossede vinduer.
Sofabordet består af en rund, lys marmorplade, fra et rustent cafébord, kombineret med udskårne ben fra et lille sofabord fra en genbrugsbutik. Benene er malet med R45 Fjer, Lys Dodenkop 520, B25 Tåge og R20 Klematis og har fået nyt liv.
De mange billeder på væggen giver en god dynamik og skaber en sammenhæng i stuen mellem møbler og kunst, især fordi de er holdt i farvetoner, der går igen i resten af rummet. Find inspiration og kunstprint på Retrovilla.dk

TIP Hos Genbyg.dk kan du finde alt i originale byggematerialer som sprossede vinduer, smukke gamle døre, messinggreb og dørhåndtag,  hvis du vil istandsætte dit hjem og samtidig bevare charme og patina. Den sprossede glasdør fra 50’erne er fundet hos Genbyg.dk.

 

TIP En æstetisk løsning på et praktisk problem Det enkle, chokoladebrune plisségardin fra Faber giver ikke bare et elegant finish til stuen, det giver også kontrast til det meget feminine.
TIP til dig, der bor i stueetagen eller tæt på naboer Duette plisségardinet kan indstilles, så lyset både kommer ind foroven og forneden, uden at forbipasserende kan følge med i, hvad der foregår inde i stuen.

 

 

Store effekter, små forandringer
Hvis du vil lave en stor forandring i et rum, men ikke orker at ændre hele rummet, kan du fokusere på en væg. En hel væg kan ændre udtrykket i et rum – gør som Mette Helena har gjort i soveværelset, hvor hun har tapetseret med tapet Aileen eller i spisestuen, hvor hun har dekoreret en hel væg med kunst.

TIP Tænk stort du når du indretter. Indret på hele fladen for et stærkt indtryk.

 

Foto: Tia Borgsmidt