Indretningstendenser i 2017

Af Mette Helena Rasmussen, indretningsekspert, dommer i Nybyggerne på TV2 og ejer af vintagetapetbutikken Retro Villa.

06

1) Stærkt virkemiddel

Tapet er en effektiv smutvej til forandring, og det kan hurtigt ændre både stil og stemning i et rum. Særligt vintage tapeter bærer en fortælling i sig selv, en slags henvisning til en speciel stemning, som du kan skabe i dit hjem ved hjælp af mønstre og farver. Jeg har lanceret min egen ’Selected Vintage Wallpaper Collection’ i Retro Villa, hvor du får rigtig meget forærende i tapeternes taktilitet, som taler til sanserne.

Se de udvalgte tapeter fra Mette Helenas Vintage Wallpaper Collection her.

blog123

 

 

2) Det er kulturel kapital i personlige hjem

I dag er det sidste vi vil have, et kedeligt, kønsløst hjem og der er kulturel kapital i at have et personligt hjem, hvor ikke alt er shoppet i en isenkræmmer og ligner naboens. Vores hjem afslører en fortælling om os selv – og vi eksponerer den fortælling på de sociale medier, når vi deler billeder fra vores hjem. Med tapeter kan du forstærke dit budskab om, at du er tør gå dine egne veje og ikke er bange for at sætte dit eget præg på dine vægge.

3) Gå all in

En tendens i 2017 bliver at tapetsere alle vægge i et rum, så du får en særlig oplevelse af at træde ind i en æske og lade dig omslutte af stemningen. Det er ‘so last year’ kun at male én væg grøn med kalkmaling bag sofaen og hænge et armeringsnet fra en byggeplads op, sammen med en glødepære og kalde det DIY. Nu skal vores stil være markant, tydelig og fyldt med power og vores indretninger skal være modige, have selvironi og gerne lidt ’skæve’. Vores hjem skal være en sanselig oplevelse af forskellige overflader, strukturer, farver, tekstiler og tapeter og ligesom tapeter er in, er lange gardiner og materialer som velour og fløjl også in.

 

4) Tre forskellige retninger: Dekadence, Nostalgia og Colour

Tre strømninger indenfor tapeter, som jeg forudser vil præge boligen i 2017, kalder jeg for DecadenceNostalgia og Colour.

Tapeterne i Decadence stilen er eksklusive og generøse med taktile strukturer, kraftige mønstre og metalliske detaljer. Stilen emmer af raffineret luksus fra en svunden tid.

Tapeterne i Nostalgia fokuserer på libertyinspirerede mønstre og flora i bohemiske interiører, boudoir og elegant femininitet og er en romantiseret videreudvikling af den stærke botaniktendens, der allerede har præget boligen i en længere periode.

Colour tapeterne er en længe ventet revival til hessian tapeterne fra 70’erne, men dog i en fornyet udgave. De ensfarvede tapeter har en raffineret enkelhed i deres udtryk og giver dine vægge mere sanselighed og spil end, hvis du alene malede dine vægge.

Udvalgte tapeter fra Colour Collection

Udvalgte tapeter fra Colour Collection

5) Do it!

Det er nemmere at tapetsere, end du måske tror og det er også muligt at dampe det ned igen, uden at rive hele huset fra hinanden. Det vigtigste inden for indretning i 2017, er at gøre noget og hellere for meget end for lidt.

Find Retro Villas tapetseringsguide her.

tapetguide