Et lille køkken kan sagtens føles luftigt og være flot, hvis blot pladsen er udnyttet rigtigt. Dette køkken blev beskrevet som kedeligt og neutralt. Køkkenet manglede karakter og stil. Grebene, lågerne og bordpladen var fra 90’erne, og stilen var for længst outdatet, men økonomien var ikke til et helt nyt køkken.

småt køkken lille vipp sæbedispenser vandhane vase køkken renovering

De gamle klinker i vindueskarmen blev banket af, og de rosa Spectra fliser fra Evers blev sat op bag komfuret og de nye hylder. Den gamle laminatbordplade er skiftet ud med en massiv askebordplade og en praktisk, firkantet stålvask samt nyt armatur. Ved at skifte de gamle skabe ud med hylder, kommer der mere luft og du kan lave en flot udstilling med dine yndlingskeramikting i dit køkken. Vase fra Ferm Living, krus og skåle fra Birgitte Ran.

Døren til gangen er taget af, så rummet virker mindre trangt og selv i det smalleste køkken kan der blive plads til en lille spisekrog. Gryderne er blevet hængt på en stang på væggen. De gamle laminatlåger er blevet vasket af og overfladeslebet, samt spartlet og til sidst malet med Interiør ’Lava’ glans 50 fra Dyrup og har fået nye messinggreb. Fliser fra File Under Pop, greb fra H. Skjalm P, viskestykke fra Ferm Living, skærebræt og ske i messing fra Ferm Living, gulvtæppe fra House Doctor, kunstprint fra Morten Christoffersen, messingredskaber fra Bloomingville, glasvase fra House Doctor, keramikrelief fra Knabatrup Keramik, tallerkner fra Casalinga og et køkkenhåndklæde fra Aspegren.

renovering på budget nyt køkken vask bordplade hylder nye greb viskestykker

Det er nogle ganske få forbedringer, der har gjort, at køkkenet nu fungerer bedre. En større vask var afgørende, men det lille fleksible klapbord gør også, at køkkenet er blevet et sted, børnene kan sidde og lave lektier, mens Anne Grethe laver mad, og de kan dyrke familielivet uden at skulle have travlt med at få overstået hverdagens gøremål, for her kan de være sammen imens. Find inspiration til dit køkkenprojekt på www.retrovilla.dk.