Bløde velourgardiner, okkergule vægge og masser af mønstre.

Det skal være en varm og sanselig oplevelse at træde ind i et hjem anno 2017. Det konkluderer Mette Helena Rasmussen, der er boligstylist og vært på tv-programmet ‘Nybyggerne’.

“Den allerstørste tendens i det nye år er, at vi bliver mere modige. Efter flere år med den lyse og kølige New Nordic-stil tør vi kaste flere farver ind i vores bolig. Det bliver cool at være markant i sin indretning, og man kan jo altid male væggene om igen,” siger Mette Helena Rasmussen.

Væggene skal males i varme, brændte farver som okker og terrakotta, der leder tankerne hen på det solbeskinnede Italien.

“Det er ikke bare væggene, der skal males, men også lister, paneler, døre og karme. Det skal være mat, for maling i højglans er helt ude,” fortæller boligstylisten.

Foto: Dyrup

Vampet velour

Hjemmet skal være et sansebombardement af farver, mønstre og stilarter sammensat med sikker hånd, så boligen får sit eget udtryk, og det bliver en oplevelse at træde ind af døren.

“Velour kom på banen sidste år, men det mørke og vampede velour fortsætter med fuld styrke i år. Alle vil have lange velourgardiner, for det giver rummet en sanselighed, som ellers kan være svær at skabe i et nyt hus,” siger Mette Helena Rasmussen.

Velour mikses med messing, mørke træsorter og som noget nyt krom og koboltblå, som vi husker fra 80’erne. Gamle og glemte møbler som barvognen og påklædningsskærmen kommer igen til værdighed i boligen.

Der skal lange, tunge gardiner for vinduerne, som giver rummet varme og sanselighed.

Foto: Tia Borgsmidt. Tapet ‘Aileen’ fra Retro Villa.

“Vi omgiver os med ting, som vi ikke har brug for, for det signalerer overskud. Vi har ikke brug for en påklædningsskærm, men den er flot at have stående,” siger hun. Boligindretning er for mange blevet en hobby, som man bruger meget tid på, for der er præstige i at have et hjem, der får andre til at udbryde ‘wow’.

“Mange går op i boligindretning og poster billeder af deres hjem på de sociale medier. Boligen er ikke længere privat, men er kommet til offentligt skue,” siger Mette Helena Rasmussen.

 

Badeværelset i fokus

Krisen er ovre, og i boligen har legesyge og overskud afløst de praktiske og fornuftige løsninger.

“Det er cool at gøre lave noget anderledes i stedet for at vælge løsninger, der er så sikre, at det bliver kedeligt i længden. Det vigtigste er, at hjemmet har personlighed og ikke ligner noget, der er kopieret fra et boligmagasin,” fortæller Mette Helena Rasmussen.

70’ernes glæde ved farver og mønstre er tilbage, og det ses også i badeværelserne, hvor mønstrede fliser afløser de klassiske hvide.

“Der har været meget fokus på køkkener, men badeværelser bliver det næste store fokusområde, som vi bruger vores penge på. I køkkenet søger vi fællesskabet, mens vi på badeværelset trækker os tilbage til stilheden. Her har man alenetid og forkæler sig selv,” siger boligstylisten.

 Foto: Mosaikhjørnet

Tekst lånt af Jyllands Posten