Mette Helena Rasmussen er kvinden bag Retro Villa. Mette Helena Rasmussen er kendt som professionel tingfinder i TV2-succesen ”Loppe Deluxe”, indretningsdommer i ‘Nybyggerne’ og indretningsekspert i Go’ Morgen Danmark. Mette Helena er uddannet Master in Fine Arts fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, og hun laver stylingopgaver for firmaer som fx Gense, Georg Jensen DamaskFlügger, Dyrup, Damixa, Pod Speakers og Casalinga samt boligreportager for en lang række boligmagasiner sammen med fotograf Tia Borgsmidt.

Indretningshjælp

Har du svært ved at få din indretning til at blive helt, som du egentlig godt kunne tænke dig? Har du et enkelt rum, der trænger til en kærlig makeover? Eller står du overfor den helt store ombygning? Ønsker du professionel indretningshjælp, kan du booke Mette Helena Rasmussen for at få ideer, råd og vejledning. Kontakt hende på Retrovilla@gmail.com og mob: +45 22154058 for priser.

Foredrag

Skal du arrangere en foredragsaften på et bibliotek, opfinde et underholdende, men dog fagligt indslag til dit firmaevent eller booke en inspirerende trendtalk til en boligmesse? Så kontakt Mette Helena Rasmussen på Retrovilla@gmail.com eller mobil: +45 22154058, der kan holde oplæg om alt fra indretning, loppefund til trends og tendenser.

Styling

Vi er et stærkt team på to, som tæller boligstylist Mette Helena Rasmussen og fotograf Tia Borgsmidt. Vi laver stylingopgaver for firmaer som fx. Gense, Sandnes GarnGeorg Jensen Damask og Flügger. Ønsker du styling hjælp så kontakt Mette Helena Rasmussen på Retrovilla@gmail.com eller mobil: +45 22154058.

Boligreportager

Vi har mange års erfaring i at lave boligreportager til både danske og udenlandske boligmagasiner,  og vi er altid på udkig efter nye spændende hjem. Send en mail med fotos fra dit hjem, en kort beskrivelse og dine kontaktoplysninger, så hører du fra os. Kontakt Mette Helena Rasmussen på Retrovilla@gmail.com eller mobil: +45 22154058

Interview med Mette Helena Rasmussen af journalist Pia Olsen fra Livingstories.

Intens, forretningskvinde til fingerspidserne og et tog uden bremser. Mette Helena Rasmussen er blevet kaldt det hele. MEN – hun er også en sindssyg dygtig stylist, kunstner, modig og altid god for et smil. Og hun er én af de kvinder i branchen, som jeg beundrer allermest. For hvem andre kunne finde på at bruge hele sin opsparing på at købe et helt kælderlager af 60’er og 70’er tapeter, før tapeter overhovedet var hotte i DK? Og hvem andre har landet sin første boligreportage på forsiden af ét af DKs mest læste boligmagasiner? Ja, jeg spørger bare. Damen her er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og ud over, at hun løser stylingopgaver for firmaer som fx. Georg Jensen Damask, Flügger og Casalinga, står hun også for både stylingsager og boligreportager for en lang række magasiner. Jeg har spurgt Mette Helena om hendes vildeste karriere-move, og hvad hun går og pønser på lige nu.

Du bliver kaldt for en benhård forretningskvinde – er du det?

Jeg tænker på mig selv som en dygtig forretningskvinde, og min forretning skal skabe et overskud, så jeg takker hellere nej til en opgave og holder fast på min pris, end at lade nogen forsøge at gøre mig til en billig tøs. Men hård er jeg ikke. Tværtimod forsøger jeg hele tiden at være god og kærlig mod mig selv, så jeg kun laver opgaver, der giver mig energi, og som jeg brænder for. Jeg er som chef meget large og tør give mine kolleger masser af selvstændighed og ansvar, for Retro Villa et fælles projekt.

Hvad er dit vildeste karriere-move?

Min karriere er fyldt med gode moves og konstant i forandring. Mens jeg gik på Kunstakademiet, drømte jeg om at finde et kreativt job. Jeg mailede til redaktørerne på Bolig Magasinet og BoligLiv, og spurgte, om jeg kunne få et job som assistent. De forklarede mig, at de købte sager fra freelancere. Fra det øjeblik var jeg selvstændig boligstylist, og min allerførste boligreportage havnede på forsiden af Bolig Magasinet. Året efter var jeg indretningsekspert i Velkommen Hjem på TV3. Og kort efter åbnede jeg Butik Retro Villa, og jeg var mildest talt stolt, da Bolig Magasinet nominerede Retro Villa til Årets Boligbutik – og det var helt ok, at Paustian vandt prisen.

Billeder af Tia Borgsmidt

Hvad er det bedste ved at lave boligreportager?

At træde ind i andre menneskers meget forskellige hjem, ideer og verden for en stund. At se deres løsninger og høre historierne om hvorfor bordpladen skulle være i lavasten, eller hvordan de lavede grebene på deres garderobeskab. Det er befriende at besøge personlige hjem, hvor de har forholdt sig til deres hus, dets muligheder, begrænsninger og ikke mindst stil. Jeg vil gerne se alt mulig andet end de samme Kähler-vaser, Hay-puder, prints der er printet ud af en grafiker med hang til rosa, og Kubus-stager, som jeg ville kunne have besøgt i Illums Bolighus. Faktisk vil jeg allerhelst vende gamle lerkrukker og stentøjsskåle på hovedet og se, om den skulle være lavet af en eller anden Erik i ’79.

Hvad er din bedste egenskab? Jeg er interesseret i andre mennesker og elsker at få dem til at fortælle deres historie. Og så er jeg ærlig og nysgerrig, har hukommelse som en elefant, og et skarpt øje for nye tendenser.