reklame for MobilePay

Jeg er ikke så god til at huske at ønske mig noget. Jeg holder meget mere af at give gaver end at få.

Og selvom jeg absolut ikke tænker på mig selv som rig, kan jeg nemt komme til at købe det, jeg måtte have brug for. Egentlig mangler jeg slet ikke noget… Men får jeg pludselig et uventet og helt spontant behov for at eje en fantastisk vintage kjole, et par smukke øreringe eller en unik keramikvase i en genbrugsbutik – ja så shopper jeg det bare og glemmer alt om at spare ønskerne op og skrive en ønskeliste. Kender du det..?

Det lyder måske forkælet? Men jeg tror, vi er mange, der ikke længere har det samme forhold til fødselsdags- og julegaver, som da vi var børn.

Mette Helena

Jeg er typen, der gemmer og genbruger gavebånd og fint papir.

At give gaver er en gammel skik i alle kulturer over hele verden.

Ifølge professor i religionsvidenskab på Aarhus Universitet Anders Klostergaard Petersen er ‘gaven’ et af de stærkeste symboler, mennesker har, til at skabe og bevare relationer. I denne artikel siger han, at en gave gerne skal være personlig. Den skal vise, at man har investeret tid, energi og omtanke for at gøre modtageren glad og tilfreds. Læs artiklen her

Barselsgave til mor til fire

I forrige uge blev min lillesøster mor til sine enæggede tvillingepiger. Min søster er psykologistuderende og alenemor til fire. Hun er en haj til tilbudsjagt, genbrugsfund og ‘gives bort’-Facebookgrupper

Jeg ville gerne have besøgt hende med det samme og overøst hende med gaver. Men hun fik nogle komplikationer oven på kejsersnittet, måtte opereres igen og har været indlagt længere tid end forventet. Hun har fx haft sværere ved at få amningen igang efter operation nummer to, og derfor får pigerne også sonde. Lige nu har hun brug for ro. Men jeg er sikker på, at amningen nok skal lykkes. Hun har ammet sine to første børn uden problemer.

Pil og Siv

Tvillingepigerne er enæggede og hedder Pil og Siv.

Jeg valgte at ønske hende tillykke med en MobilePay Pengegave. For når vi lige nu ikke kan ses, kan tanken også tælle. Med MobilePays nye funktion, der hedder Pengegaver, kunne jeg sende min søster en festligere Pengegave end bare en almindelig overførsel. Og hun kan bruge pengene på lige dét, der gør hende glad. I dette tilfælde valgte den nybagte mor til fire, at gaven skal bruges på en tur til frisøren. Se mere her 

Ifølge professor Anders Klosteraard Petersen kan pengeønsker dog også være problematiske. Gavegivningen kan blive reduceret til den samme slags transaktion, som finder sted, når man går på loppemarked eller handler ind.

Men mange unge mennesker ønsker sig penge. Det gælder også min egen datter, hvis konfirmation er udskudt til september.

”Dermed signalerer jeg, at den anden dybest set ikke har en forståelse for mig, fordi jeg ikke forventer, at hun eller han ikke er i stand til at ramme mine ønsker,” siger professor Anders Klostergaard Petersen i artiklen.

Spisebordet fungerer oftest som arbejdsbord.

Men jeg synes bestemt, der også kan ligge mange gode tanker og reelle intentioner i at ønske sig og give penge.

Pengegaver giver modtageren mulighed for selv at opfylde sine drømme og specifikke ønsker. Min søn Johs ønskede sig fx penge til is i otte års fødselsdagsgave. For ham er penge både frihed – og noget helt abstrakt og uhåndgribeligt, som han forestiller sig er uudtømmeligt på mit dankort eller min telefon.

Jeg har lavet et kreativt is-gavekort til ham med en MobilePay Pengegavekode. Så kan han selv bestemme, hvornår han vil købe en is. Og hvis vi er heldige, giver han også en is til resten af familien. Samtidig har han også et sjovt fysisk minde, der kan pynte på værelset og minde om den gave, han har fået. Læs mere her

Kreativt Is gavekort af Mette Helena

Isvaflen er lavet af garnrester og tapet.

Det skal du bruge:

Jeg har brugt forskellige garnrester, en blyant, en tallerken som skabelon, en saks, en rest tapet og en limpistol.

Sådan gør du:

Step 1: Lav pomponner af garnet. Jeg gør det på den nemme fattigmandsmåde, hvor jeg bare vikler garnet rundt om fingrene, lister det af, binder en løkke på midte og klipper garnet over ude i enderne.

Step 2: Jeg tegner en cirkel op på bagsiden af tapetet. Jeg bruger en tallerken som skabelon.

Step 3: Jeg klipper cirklen ud og klipper et indsnit. Så folder jeg cirklen til et kræmmerhus. Jeg limer kanterne med limpistolen.

Step 4: Jeg pynter med pomponnerne.

Step 5: Jeg skriver MobilePay Pengegavekoden inde i vaflen. Se mere her

Se en DIY film hvor jeg viser hvordan jeg laver isvaflen her

Garnet er fra Sandnes Garn og tapeterne kan købes her

Anders Klostergaard Petersens råd til gaver

  • Den gode gave er den samme, som den altid har været. Det er en gave, som rammer inden for gavegiverens økonomiske råderum. Man bør ikke forgælde sig for at give gaver.
  • Gaven skal gerne være personlig og vise, at man har investeret tid og omtanke for at gøre modtageren glad og tilfreds.
  • Husk på, at gaven er et af de stærkeste symboler, mennesker har, til at etablere og fastholde relationer.

 

Skal gaver være bløde eller firkantede hos dig? Hvordan har du det med at give eller ønske dig penge?