Sponsoreret indlæg i samarbejde med Scandic Falkoner

Af Mette Helena Rasmussen.

Min sommer har været fyldt med solskin, dejlige dage med mennesker, jeg holder af, og smukke hoteller i både Sverige, Danmark og Grækenland. Og ligeså dårlig jeg er til at pakke en kuffert og travel lightly, ligeså meget elsker jeg at tjekke ind på lækre hoteller og nyde omsorgen i hvide, knitrende lagner, morgenmadsbuffeter og do not disturb-skilte.

Jeg fik lov at besøge det nyrestaurerede Scandic Falkonér lige inden, det åbnede.

Har du hørt om Staycation?

Man behøver ikke rejse langt væk for at forkæle sig selv med en hotelovernatning, og for mig er det magisk at lege turist i egen by.

I slutningen af juli havde jeg en helt særlig oplevelse, hvor jeg blev inviteret ind på Scandic Falkoner, som har været gennem den vildeste forvandling og er åbnet på ny.

Og selvom jeg kun skulle være der for en dag, havde jeg selvfølgelig pakket en kæmpe kuffert. Typisk mig.

Det var specielt at træde ind på et helt nyistandsat hotel som den allerførste, og selvom håndværkerne stadig var i gang med at lægge sidste hånd på renoveringen, tog hotellets direktør varmt imod mig og bød mig velkommen.

Det var super spændende at blive vist rundt og høre om alle de overvejelser, de havde gjort sig om alt – lige fra bæredygtighed til stil og indretning. Hotellet var virkelig blevet flot, og jeg var imponeret over den omhyggelighed og charme, der var lagt i alle detaljerne. Fra værelserne er der den vildeste udsigt ud over Frederiksberg – ja hele København. Man kan se helt til Amager og Øresundsbroen.

Her møder jeg Scandic Falkonérs direktør Malene, som byder mig på en lækker cocktail fra det nye barkort.

Green Room Restaurant & Bar

Når man træder ind på hotellet, er Green Room Restaurant & Bar det første, der møder én, og selve receptionen er trukket tilbage. Restauranten og især baren har noget vintage Broadway Theatre over sig, og her kan jeg sagtens sidde og hygge mig med mine veninder og nyde en god drink. Loungeområdet er smukt indrettet med forskellige siddeområder, flotte designmøbler og reoler fyldt med sjove fund fra teaterverdenen, og alt det får det til at virke som én stor stue. Jeg blev både budt på smagsprøver fra køkkenet og lækre cocktails i baren og følte mig som en VIP- stjerne, som jeg sad dér – lige indtil jeg hældte en østers ud over mig selv… Det var knapt så glamourøst. Se det her

Jeg fik serveret østers på rygende is… Det var meget elegant. Det var mindre elegant, da jeg skulle spise dem… Se her

Falkoner Scenen

Det historiske hotel huser også den ikoniske Falkoner Scene, og her mødte jeg skuespilleren Silas Holst, som er ved at træne op til en ny forestilling. Han hev mig med op på scenen og fortalte mig om sit arbejde, og hvad det betyder for ham at stå på en scene, hvor så mange kæmpe store stjerner har stået før ham. Man kan vist roligt sige, at jeg fik mærket lidt af historiens vingesus. Se mere her

Silas Holst er skuespiller og kendt fra Vild med Dans, og lige nu er han ved at forberede sin kommende forestilling på Falkonér Scenen.

Mine tips til et par dage på Frederiksberg

Har du lyst til en lækker staycation på Scandic Falkoner på Frederiksberg, så får du lige mine favorit-tips til området.

Scandic Falkonerligger på Frederiksberg tæt ved Gl. Kongevej og Frederiksberg Have – og med Metroen lige om hjørnet kan du være på Kongens Nytorv på et øjeblik.

Jeg vil varmt anbefale dig at overnatte på Scandic Falkoner fra en fredag til en lørdag, så du kan starte dagen på Loppemarkedet ved Frederiksberg Rådhus, der åbner lørdage kl. 9.00-14.00. Det er det bedste loppemarked med hundredevis af stande med tøj, ting, møbler og legesager og et af mine favoritter, når jeg er på jagt efter uundværlige loppefund. Bliver du helt til søndag, skal du overveje en tur til Islands Brygge, der mindst en søndag om måneden har et lignende loppemarked med masser af privatejede stande. Det er nu engang dér og på årlige spejderloppemarkeder, man kan gøre de bedste handler.

Behind the scenes med kameraholdet på Frederiksberg Allé

Her er vi midt i optagelserne, og jeg tog lige et snapshot af hele holdet, der står klar på Frederiksberg Allé til at optage mig på vej mod hotellet.

Området omkring hotellet

Gå ned ad Gl. Kongevej, der er fyldt med fine butikker og cafeer. Min favoritgade er Værnedamsvej, hvor jeg vil anbefale dig at spise en lækker frokost på Glo Food. Kommer du om aftenen, skal du booke et bord på vinbaren Falernum. På Værnedamsvej og Tullinsgade finder du skønne butikker som Shop Dora, Bohohabits og Ganni på hjørnet af Værnedamsvej og Gl. Kongevej, og du kan også gå helt til Istedgade på Vesterbro, hvor der er endnu flere små designbutikker. Er vejret ikke med dig, skal du naturligvis bare shoppe i Frederiksberg Centret lige ved hotellet.

Har du tiden, må du ikke snyde dig selv for en eftermiddag i Landbohøjskolens – eller Frederiksberg Have, og det er altid dejligt at gå en tur rundt om Søerne og spise en traditionel dansk frokost på Kernepavillonen ved Planetariet. Det er dejligt at bade i havnebadet ved Fisketorvet, som er mere afskærmet end havnebadet på Islands Brygge. Du kan også nemt tage metroen til Amager Strand, hvis du gerne vil have sand mellem tæerne.

Scandic Falkoner har en virkelig god restaurant og bar, som hedder Green Room, hvor du kan få de bedste cocktails og dansk bistro med et fransk tvist , men jeg kan også anbefale dig at spise på Formel B, Salon 39 og i Kødbyen på Vesterbro, som om sommeren er et leben af unge mennesker, der bare hænger ud på barer og dansesteder.

Jeg havde den sjoveste dag på Scandic Falkoner – og undervejs blev jeg fulgt af et kamerahold, og du kan se små sjove sammenklip fra min oplevelse af hotellet her

Har jeg glemt nogle tip til Frederiksberg? Så skriv dem gerne nedenfor, så føjer jeg dem til listen.

Kh Mette Helena.