Vi tilbringer mere end en tredjedel af vores liv i soveværelset, men alligevel er det ofte det sidste rum, vi for alvor indretter og giver opmærksomhed. Vi giver dig de bedste tips til at skabe hotelstemning derhjemme.

Paulo rejser mange dage om året i forbindelse med sit arbejde og bor ofte i en kuffert. Det inspirerede Mette Helena Rasmussen til at stile efter at skabe en luksuriøs hotelstil med et maskulint touch.

Før renoveringen

Det sænkede loft med spots blev revet ned, og den originale stuk og roset kom til syne. For Mette Helena Rasmussen, som var blevet hyret ind som stylist, handlede opgaven om at få så meget af lejlighedens originale charme frem – og tilføre yderligere charme, dér hvor den helt manglede. Lejligheden var sat i stand på et tidspunkt i 90’erne uden omtanke for herskabslejlighedens detaljer, alder og stil. Soveværelset mindede mest af alt, om et bordel og Paulo var klar til at rive alt ud.

Efter renoveringen

Valget af seng faldt på en stor boksmadras med polstret sengegavl fra Jysk, der blev redt op med luksuriøst sengetøj fra Georg Jensen Damask, sengtetæppe og strikkede uldpuder fra Retrovilla.dk, og på hver side blev der plads til to små sengeborde og hvide sengelamper designet af Cecilie Manz.

Paulo var parat til at rive alt ud – også det store hjørneskab med messingdetaljer, men Mette Helena Rasmussen overtalte ham til at beholde det og male siderne lysegrå.

Make-over: Skab luksus hotelstemning derhjemme soveværelse luksus seng tapet

Døren til soveværelset er skiftet ud med en gammel brugt entré fyldningsdør med brevsprække fra Genbyg.dk, men på indersiden var døren plan. Den er tapetseret ligesom væggen med vintagetapet fra Retrovilla.dk.

De små sengeborde er fundet i en butik på Vesterbro, og Caravaggio sengelamperne er designet af Cecilie Manz. Velourgardinerne er fra Garant, og sengetæppet og strikpuderne fra Retrovilla.dk. Væggen er malet med ’Port 747’ fra Beckers og det litografiet er fra Edition Copenhagen.

Få Stilen