Få Mette Helenas bedste tips til indretning med kunst

Hvis du også troede, at billederne skal flugte, kan du godt tro om igen. Få Mette Helenas 4 bedste kunst tips

1. Investér i kunst

– Skab et flot, markant udtryk med ét kæmpestort billede, og lad det hænge alene på en væg. Det er ofte en større investering end at købe mindre print, så det kan være en god idé at rådføre sig på et galleri.

Maleriet i baggrunden er malet af Ida Settergren.

2. Saml din kunst på én væg

– Billederne behøver ikke flugte, tværtimod er det vigtigste, når du laver en billedvæg, at du varierer formaterne og størrelserne. Hvis hele væggen er fyldt ud, kan der opstå nogle små huller, som du kan bryde med eksempelvis relieffer, tekstiler eller platter, der samtidig bryder fladerne.

3. Giv plads til skulpturer

– Skulpturer er smukke og en god måde at få kunst ind i dit hjem. Sæt en enkelt skulptur i et tomt rum i din bogreol, eller brug én eller flere i et stilleben. Har du en stor skulptur, så lad den stå på gulvet.

4. Wow effekt

– bland gerne alt fra tapet til tunge tekstiler, malede vægge og kunst, når du indretter. Det er ofte maksimalisme, der præger vægge med wow-effekt.

TIP til at købe kunst: Gå på jagt efter god kunst til rimelige priser på auktionssites, i genbrugsbutikker, på Kunstakademiets julebazar og Designskolens Julemarked. Du kan også købe litografiske værker af anerkendte kunstnere som fx Erik A. Frandsen på Galeriemoderne.dk, og du kan finde et stort udvalg af prints på Retrovilla.dk. Har du mod på at hænge andet end prints på dine vægge, kan du kigge hos fx Editions Copenhagen, hvor kan du købe originale litografier af anerkendte kunstnere i god kvalitet. På auktionssitet Lauritz.com kan du finde kunstværker af både nye og ældre kunstnere.