Jeg har haft en rigtig god weekend, som i det store hele mest har handlet om at sidde i godt selskab ved forskellige spiseborde med lækker mad og vin.

Fredag havde Anne og jeg inviteret vores tidligere Kunstsalonen-værter til en hyggelig middag hjemme hos mig. Selvom jeg ikke ejer én lang dug, der kan dække mit bord, lykkedes det mig at style et personligt bord med to forskellige blå duge og farvede stofservietter. Men som min kæreste Asbjørn trøstede mig med, så har jeg jo heller ikke ens lamper, ens stole, tallerkener, matchende vinglas eller bestik. Så hvem tænker over dugen?

Det var der absolut ingen, der gjorde. Der var i hvert fald ikke nogen, der sagde noget…

Vi serverede forskellige gode hvidvine, sushi leveret fra Sticks’n’Sushi, gin & tonics, og jeg bagte min mors chokolade, som jeg altid bager. Det er den eneste kage, jeg kan bage… Til gengæld kan jeg opskriften udenad, og den fortjener næsten at blive delt:

Min mors elskede chokoladekage

150 gram smeltet smør

250 gram sukker

100 gram mel

3 æg

5-8 tsk kakao

2-3 tsk vaniljesukker

Rør alle ingredienserne sammen og fordel kagedejen i et rundt tærtefad. Drys hakkede hasselnødder ud over kagen og bag den i en 175 grader varmluftsovn i 20-25 minutter. Kagen må gerne være lidt klæg ala brownies, når du tager den ud. Servér kagen afkølet med flødeskum til.

Det var en nem og hyggelig måde at have gæster på. Inden aftenen var omme, havde vi besluttet os for, at det skal være en tradition med en årlig nytårskur for gamle værter.

Og jeg har bestemt mig for, at jeg VIL invitere til mange flere private middage. Jeg får altid lidt præstationsangst, når det kommer til at smække en middag sammen. Men det er gået op for mig, at man kommer langt med 12 flasker chablis og noget takeaway…

Kunstsalonen middag hos Mette Helena

Middag for de forskellige værter, der har lagt hjem til en Kunstsalon gennem de sidste to år.

Nu er det mandag, og jeg kickstartede ugen i Fitness World. Jeg kunne godt mærke weekenden med sushi, vin og familietamtam med flæskesteg og brunede kartofler. Men det føltes godt at være back on track med squats og vægtstang på nakken, og jeg har allerede meldt mig på morgenhold resten af ugen. Min vægt har ikke rigtig flyttet sig oven på sovsen og flæskesværene. Men jeg oplever, at jeg har en helt anden kropsbevidsthed og kropsfølelse, nu jeg er kommet ind i rytmen med daglig træning. Jeg føler mig stærkere. Sejere. Og sundere.

Mine kommende uger handler om forberedelserne til udstillingen Frederiks Salonen. Min kollega Anne Aarsland og jeg mødtes i dag med vores to nye kunstfaglige praktikanter Marie og Matilde for at få styr på logistik, praktik og fordeling af opgaver. De to praktikanter er kunsthistoriestuderende, og de kom med en skøn energi og gåpåmod.

Det er altid inspirerende at møde unge mennesker, der et et sted i livet, hvor de gerne vil lære og få alt det, de kan, ud af hver dag.

Vi inviterer til fernisering på Frederiks Salonen hos Getama i Designhuset i Frederiksgade 1 ved Marmor Kirken fredag den 31. januar kl. 16-19, og alle er velkomne. Løgismose serverer vin for vores gæster. Der er fri entré. Læs mere her om udstillingen.

Vi skal afholde flere forskellige events i forbindelse med Frederiks Salonen. Fx inviterer vi pressen til et stort pressemøde, før udstillingen åbner. Og vi har flere særarrangementer for tidligere kunder og gæster af huset. Jeg forsøger at finde min allermest tjekkede version af mig selv frem. Der er lister, excelark og e-mails, der skal skrives. Jeg glæder mig mest til, vi når til det praktiske med at banke søm i væggen og hænge kunst op. Det er faktisk den del af arbejdet, jeg synes, der er allersjovest.

I dag har jeg snakket med et lille nystartet firma, der hedder Karens CPH, der skal stå for at dække et personligt, bæredygtigt bord til et mindre frokost-event i Frederiks Salonen. Og jeg har aftalt med koreograf og iscenesætter Nønne Svalholm, at hun skal lave en performance sammen med Sisse Lunøe (69 år) både til vores presseevents og under ferniseringen. Nønne Svalholm arbejder med dansere over 60 år, og jeg mødte hende første gang på Kulturmødet på Mors, hvor jeg blev helt opslugt af en af hendes forestillinger.

Nønne Svalholm

Nønne Svalholm og performer Sisse Lunøe.

Allerede på onsdag indleverer de 40 kunstnere, vi har inviteret til at udstille, deres værker. Jeg når lige et Stram Op-hold kl. 8.00, før det for alvor går løs hos Getama. Og kl. 12.00 er jeg inviteret til en powerfrokost på Restaurant The Schrimp på Hotel Sankt Annæ. Det er min Boom Agency-kollega Jasmin Gabay, der har inviteret en flok kvinder til frokost og god energi. Og selvom jeg har alt for travlt, vil jeg for alt i verden ikke gå glip af det!

Det er faktisk også dér, jeg skal holde Villa Malous konfirmation i maj… Men det skal jeg nok vende tilbage til.

Jeg er så glad for, at jeg lige har haft en rigtig god og afslappende weekend. For der bliver ikke megen tid til afslapning i den weekend, jeg går i møde. Fredag, lørdag og søndag skal vi installere kunst og lamper fra Flos i Getamas rammer. Min mor kommer fra Jylland for at hygge med Johs, mens jeg knokler rundt med hammer og vaterpas. Forhåbentlig når vi også at fejre hende lidt. Hun fyldte 70 år den 14. januar. Kan du anbefale en familievenlig restaurant?

Vi skal gerne nå at have det meste på plads til mandag den 27. januar, hvor vi får besøg af en journalist og en fotograf fra Børsen, der kommer for at lave en reportage om udstillingen.

Og midt i arbejdet med Kunstsalonen, skal jeg også forberede mine andre opgaver. Jeg skal bl.a. lave en influencerkampagne for Sex & Samfund i forbindelse med Uge 6, hvor alle skoler sætter kroppen på skemaet. Det er alt sammen noget, der skal gennemtænkes, forberedes og godkendes, inden det skal udgives på min instagramprofil.

Jeg har også involveret mig i en kampagne for Danske Bank, der handler om at sætte fokus på børn og unges forhold til penge. Vi lever i et mere og mere kontantløst samfund, og det kan blive sværere for børn og unge at overskue penge og økonomi. Jeg er ikke selv nogen ørn til hverken matematik eller økonomi, men jeg ville blive så stolt, hvis jeg på nogen måde kan være med til at præge et ungt menneske til aldrig at optage et kviklån med forbrug for øje.

Tak fordi du læste med.

Kh Mette Helena.