Det gamle pigekammer på ca. 6 m2 lignede mest af alt et bryggers, der var blevet forladt i hastværk, og det krævede en sprudlende fantasi at forestille sig, at det kunne forvandles til et hyggeligt gæsteværelse med skrivebord og uanede mængder af opbevaringsplads. Værelset havde mange indhak, der gjorde det svært at møblere. Gulvet var mørkt af gammel fernis og dækket af limrester fra væg-gulvtæpper og væggene var dækket af et tykt lag gamle løse tapeter, der var malet karrygult og lyseblåt.

Ved at inddrage et hjørne af værelset til at bygge køleskabet ind i, blev køkkenet udvidet og fik plads til en lille spisekrog. Til gengæld blev pigekammeret endnu mindre, men med inspiration fra en skibskahyt har Mette Helena Rasmussen udnyttet rummet maksimalt.

”Der er noget sexet over gennemtænkte indretninger på skibe, hvor alt er specialdesignet og har en funktion, og pladsen er intelligent udnyttet til bristepunktet. Det lader jeg mig inspirere af, når jeg indretter små rum,” siger Mette Helena Rasmussen, der gerne lader sine gæster sove lidt højere til vejrs for at få mere opbevaringsplads til rejsetasker, symaskine og skitøj.

opbevaring skabe makeover tapet soveværelse gæsteværelse
tapet soveværelse makeover

For enden af sengen er der lavet en høj skabsvæg af 32 cm dybe kubikkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg med låger. Når rummet er lille, men der er højt til loftet, er det en fordel at udnytte pladsen i højden. Messinggrebene og vintagetapetet Lauren er fra Retrovilla.dk, og sengetøjet er fra JYSK.

TIP For at man ikke skal komme til skade på greb på vej op og ned fra sengen, har Mette Helena valgt messingrosetter, der er fræset ind i lågerne.

gæstesoveværelse makeover seng skrivebord

Sengen er hævet op og monteret på kubikkasser med låger fra Trævarefabrikernes Udsalg, så pladsen under sengen er udnyttet til ekstra opbevaring og kasser på hjul kan rulles ud under skrivebordet. Skrivebordet er lavet af en laminatkøkkenbordplade i marmorlook, og en høj taburet er anvendt som kontorstol. Tæppet og vasketøjskurven er fra Retro Villa, et tilsvarende spejl til dekoration på retrovilla.dk fra Mojoo, væglampen er fra Nordlux, og Eames knagerækkerne er en nu udgået limited edition købt i Illums Bolighus.

Som en elegant detalje, er den nederste halvdel af væggen malet mørkeblå i farven Lava glans 5 fra Dyrup.

makeover soveværelse små rum bogkasse

Da der er lavet plads til et indbygget køleskab i køkkenet, har det snuppet et hjørne af værelset og over køleskabet har Mette Helena lavet et skab med to låger, der åbner op ind mod værelset. Lågerne er lavet af 19 mm MDF plader, 4 hængsler og gamle messinggreb fra Genbyg.dk. Kubikkassen i fyr fungerer som reol og er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Tip: Miks ubehandlet træ og hvide flader for et let nordisk udtryk.
Billedet er af Ida Settergren, find kunstprints på retrovilla.dk. Skålen er fra Casalinga, find tilsvarende lågkrukker på retrovilla.dk, den brune lågkrukke er fra Kähler Design.

Få Stilen