annonce for Sund med Wulff

Vægt har næsten altid været et issue for mig. Nej vent. Helt ærligt. Vægt har ALTID været et issue for mig. 

Som barn blev jeg kaldt Store Mette. Mest fordi der var en Lille Mette i bofællesskabet. Jeg var i hvert fald den store pige i min klasse. Og jeg følte mig for tyk. Da jeg kom på efterskole, var mit øgenavn Brutalis.

Da jeg mødte Villas far i 2002, gik jeg på Krabbesholm højskole.

I et år levede jeg af store mængder lun leverpostej, fadøl, brun sovs og chokoladeboller ad libitum. Da jeg stoppede på højskolen i sommeren 2003, vejede jeg 86 kilo.

Han forelskede sig nu i mig alligevel. Og samme sommer fik jeg kyssesyge og tabte mig 8 kilo. Det gik op for mig, at jeg kunne tabe mig. Jeg meldte mig hos Vægtkonsulenterne. Jeg vejede min mad og gik til ugentlige vejninger. Da jeg afsluttede forløbet hos Vægtkonsulenterne i 2004, vejede jeg 59 kilo.

Men min vægt har svinget mange gange siden 2004. Jeg har været gennem graviditeter, fødsler, kærestesorger, stress og livskriser. Nogle glemmer at spise, når de er pressede. Jeg spiser ekstra. Jeg spiser nærmest på forskud. Måske for at have energi nok til at overleve strabadserne? Jeg har det også skidt med at mad går til spilde. Jeg kan godt finde på lige at spise det sidste stykke kød eller kage. Det ville da være synd bare at smide det ud… Jeg levner ikke. Jeg har ikke ro, før slikskålen er tømt. Generelt har jeg bare spist for meget og rørt mig for lidt de sidste par år.

Hvad motiverer dig?

Jeg havde købt en fantastisk gul Escada spadseredragt på DBA.dk. Den viste sig at være alt for lille. Det er mit mål at se bragende godt ud i den dragt, og derfor vil jeg tabe mig. Jeg har hængt den på mit skab, så jeg hver dag bliver mindet om, hvad jeg kæmper for.

Det sidste år har jeg købt flere vintage Escada kjoler og jakker. Det er mit nye yndlingsmærke. Jeg er vild med pufærmerne, farverne, mønstrene, materialerne og snittet, der fremhæver taljen.

Den blå kjole er et af mine vintage Escada fund på Etsy.com

Hvorfor valgte du Sund med Wulff?

En af mine Instagramfølgere fortalte i en kommentar, at vedkommende havde været glad for et forløb hos Sund med Wulff og anbefalede ham. Wulff så kommentaren og kontaktede mig. Han foreslog mig en livsstilsændring, hvor jeg skulle følge hans forårskostplan. Vi aftalte, at han ringer til mig hver tirsdag. Det hjælper mig at stå til ansvar over for ham. Og overfor mine Instagramfølgere, som jeg deler min badevægt med. Målet er at nå ned på min idealvægt én gang for alle – og holde den. Alle kan tabe sig. Jeg synes, den sande kunst er at holde vægten.

Smoothiebowl ala Sund med Wulff

Til morgenmad spiser jeg fx smoothie bowl lavet på frosne hindbær, bananer og Cheasy skyr. Kaffekanden er fra Moccamaster. Opskrift Sund med Wulff.

Hvad spiser du?

Sund med Wulffs kostplan er bygget op af tre daglige hovedmåltider og én snack. Jeg kan frit vælge hvilken dag på kostplanen, jeg følger. Men jeg skal spise præcis de retter, der står på planen dén dag og må ikke bytte enkelte måltider ud. Der følger opskrifter med, som skal følges præcist.

Jeg spiser fx omelet med ost, hamburgerryg og spinat, smoothiebowl med mandler, gryn og kokos eller drikker en stor smoothie til morgenmad. Til frokost spiser jeg fx rugbrød med æg, hjemmebagte pølsehorn, salat eller kyllingefrikadeller med blomkål. Til aftensmad spiser jeg ofte chili con carne, lasagne med bagte aubergineplader, millionbøf eller hjemmelavet burger. Jeg får hjemmebagt kage, smoothie med flødeskum, saltmandler eller frugt som snack.

Umiddelbart er det mere rigidt end tidligere slankekure, jeg har prøvet – fx Vægtkonsulenterne eller Michelle Kristensens boot camp.

Men der er også noget rart ved bare at følge en ufleksibel kostplan. Jeg kan godt lide at skabe struktur omkring mine måltider og min hverdag.

Jeg handler efter kostplanen, tilbereder maden og grubler ikke over fristelser eller madmængder. Og maden smager virkelig godt.

Chili con carne ala Sund med Wulff

Chili con carne til aftensmad. Skålen er et loppefund.

Hvor mange kalorier får du dagligt?

Kostplanen er lavet ud fra min højde og min vægt. Jeg får ca. 1.200 kalorier dagligt. Jeg tæller ikke kalorier. Det har Wulff allerede gjort for mig. Jeg skal bare tilberede maden ud fra opskrifterne og kostplanen. Jeg følger kostplanen 100 %, og det passer mig fint.

Lasagnen laves som én stor portion, der fordeles i 6 foliebakker og fryses ned.

Er der cheatdays?

Ja, en dag om ugen må jeg spise op til 1.500 kalorier og fx drikke et par glas vin, spise en is eller lidt slik. Jeg har dog  besluttet mig for at holde mig fra alkohol, mens jeg taber mig.

Kræver det meget tid?

Både og. Jeg er glad for, at jeg startede forløbet op i denne Coronatid. Mange af mine arbejdsopgaver er sat på pause. Jeg har brugt tid på at læse opskrifterne igennem og vælge hvilke dage, jeg gerne ville følge. Jeg har handlet ind efter min ugeplan og brugt en aften om ugen på at tilberede flere retter, som jeg fryser ned. Det tager selvfølgelig tid. Men til gengæld skal jeg ikke bruge så meget tid på madlavning resten af ugen. Jeg har også købt en ny brugt fryser, så jeg har ekstra plads. Jeg går en mere travl periode i møde med TV-optagelser. Jeg vil gerne være på forkant.

At planlægge og food preppe – siger flere – er nøglen til et varigt vægttab. Jeg kan mærke, at det bliver en af de gode vaner, jeg tager med mig fra dette forløb.

Lasagnepladerne er skiftet ud med bagte skiver af aubergine. Til lasagnen spiser jeg en kålsalat.

Hvor handler du ind? Skal der anderledes ingredienser til?

Jeg handler på Nemlig.com, hvor jeg kan få det meste. Jeg har også været i Meny og i en Helsekost for at købe maltmel– som jeg alligevel ikke har brugt endnu.

Jeg har fået udvidet min horisont med ingredienser, jeg ellers ikke plejer at købe.

I mit køkken findes der nu fx Sukrin Gold (sukkererstatning), lasagnekrydderi fra Urtekram, æggehvider, kokosmel, manitoba hvedemel, Cremefine piskefløde 19%, Philidelphia cream chease med hvidløg og urter, mandelmælk og chokoladespåner fra Odense Marcipan.

Er kostplanen dyr at følge?

Jeg skulle lige i gang, og den første uge var måske lidt pricy. Men nu bruger jeg færre penge på indkøb end tidligere. Måske fordi jeg følger en indkøbsliste ud fra min ugeplan og derfor ikke handler noget, jeg ikke har brug for. Jeg spiser mindre, end jeg plejer. Jeg bruger heller ikke penge på slik, take away, vin eller restaurantbesøg. Jeg drikker 2 liter discount danskvand om dagen. Og jeg drikker min kaffe sort.

Skal du dyrkemotion?

Ja. Motion er jeg blevet vant til. Jeg er glad for at være medlem i Fitness World, hvor jeg normalt ville være på et hold 3-6 gange om ugen. Jeg glæder mig til, at Fitnesscentrene åbner igen.

Wulff tilbyder et styrketræningsprogram. Du kan også fint følge 2 x 20 minutters Youtube-træning i stuen eller hvad der fungerer for dig. Jeg går rigtig mange ture med Villas hund i disse uger, og det nyder jeg. Nogle dage går jeg op til 14 kilometer om dagen.

Min plan er at holde fast i at gå. Fx vil jeg cykle til skole med min søn, men lade cyklen stå og gå tilbage de dage, jeg ikke skal videre afsted på opgaver. Og så gå over for at hente ham igen og cykle hjem med ham. På den måde går jeg min. 5 kilometer dagligt.

Er det overskueligt med børn? Spiser I alle det samme?

Retterne er helt almindelige danske familieretter, som mine børn kender og kan lide. Fx spaghetti med kødsovs, millionbøf, rugbrødsmadder og pølsehorn. Jeg kan nemt lave en lasagne, hvor jeg i min ende bruger bagte aubergineskiver og i resten af fadet bruger almindelige lasagneplader. Men faktisk køber jeg små foliebakker og laver mine egne små lasagner, som jeg fryser ned. Så ved jeg, at jeg hverken får mere eller mindre, når jeg food prepper. Mine børn ved godt, at jeg er særlig OBS på mad lige nu.

Min søn siger, at jeg er på sukkerpolitik.

Det ord kender han fra sin skole. Jeg retter ham ikke. Jeg synes ikke, han skal bekymre sig om slankekure eller livsstilsændringer.

Føler du afsavn? Er du meget sulten?

Jeg er sulten nogle gange. Men min krop vænner sig langsomt til at få mindre portioner. Og så øver jeg mig i at være rolig, selvom jeg er sulten. Jeg siger fx til mig selv: Nu bliver du nok skide slank lige om lidt…

Jeg vejer for meget, fordi jeg har indtaget for meget. Derfor må jeg i en periode undvære noget og forbrænde noget mere, hvis jeg vil reducere min vægt. Men takket være kostplanen kan jeg hver dag se frem til at spise fx et stykke hjemmebagt chokoladekage eller en lækker bærsmoothie med flødeskum på toppen. Det gør det til en fornøjelse at komme igennem dagen. Jeg drikker også store mængder lakrids-te, danskvand og sort kaffe.

Hvad gør du til sociale arrangementer?

På grund af Corona omstændighederne har det ikke været et issue endnu. Jeg ses ikke rigtigt med venner eller familie. Og jeg har ikke haft svært ved at undvære vin. De gange, jeg har mødtes med nogen, som har inviteret mig ud til et glas rosé på et tæppe, har jeg takket ja. Men jeg har sagt, at jeg medbragte min egen danskvand og et festligt glas.

Hvordan slutter det?

Jeg har tabt ca. 6 kilo de sidste fem uger og vejer nu 73 kilo. Jeg er ca. 162 cm høj. Jeg kan tydeligt se og mærke på min krop, at jeg har tabt mig. Men jeg kan ikke helt passe den gule nederdel endnu. Jeg vil gerne tabe mig 6-8 kilo mere. Wulff er fortrøstningsfuld i forhold til, at jeg når mit mål og stabiliserer min vægt. Det har han gode erfaringer i. Jeg har masser af erfaringer med at tabe mig. Jeg vil gerne lære at holde mig vægt, og det har Wulff lovet at støtte mig i.

Hunden Dragon hjælper mig med at gå 10.000-20.000 skridt dagligt.

Har du kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at stille mig dem her. Men er dit spørgsmål decideret til Wulff, hans kostplaner, opskrifter, priser m.m., kan du med fordel stille det til ham på hans hjemmeside, Facebook eller Instagramprofil. Jeg er trods alt bare en af hans mange klienter, som han hjælper med en ny livsstil.

 

Kh Mette Helena.

Click edit button to change this text.