Hjemmet med de mange forvandlinger

Mette Helena Rasmussens hjem bliver løbende lavet om. Ikke sådan at forstå, at hun høvler gulve af og bygger nyt badeværelse i en uendelighed. Men farverne på væggene bliver løbende ændret, nips bliver flyttet rundt, og hun er konstant i gang med at opgradere sin lejlighed, så den bliver stadig hyggeligere og præcis, som hun har drømt om. »Mine underboere er pænt trætte af mig og har spurgt, hvor mange gange jeg skal flytte rundt«.

                          

»Siden jeg flyttede ind for 2 år siden, har stuen været hvid, så blev den lyserød, mørkeblå og bordeaux. Spisestuen er nok det eneste rum, jeg ikke har ændret, i den tid jeg har boet her. Bortset fra billederne på væggene – dem flytter jeg jævnligt på«.

                                               

»Det her med at male stuen om en aften, fordi jeg har lyst, og de gentagne bevægelser i malerarbejdet, der tømmer ens sind … det er enormt godt. Det kan måske sammenlignes med, hvad andre oplever ved at have en urtehave«, siger Mette Helena Rasmussen, der bor i en stor lejlighed på Amager med sine 2 børn.

Køkkenets mange liv

Et af de rum, som Mette Helena Rasmussen har ændret flest gange, er køkkenet. »Det er faktisk det samme hvide køkken, som jeg hele tiden har haft, men jeg har langsomt ændret på detaljerne«, fortæller hun.

»Selv om jeg som boligstylist kommer i mange hjem og skal træffe mange beslutninger, er det svært, når det kommer til mit eget hjem. Så jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skulle gøre, da jeg flyttede ind her. Men jeg linede alle mulighederne op, og så besluttede jeg at tage dem fra en ende af«, griner hun og fortæller videre:

»Jeg begyndte med at male køkkenet hvidt, og så lavede jeg en hel reolvæg af fyrretræskasser, fordi jeg gerne ville lege med et nordisk look. Senere malede jeg væggen mørkegrå derude og hængte nogle andre lamper op«, fortæller Mette Helena Rasmussen, der har boet i lejligheden, samtidig med at hun har gået og sat den i stand.

Efter en kort pause fik køkkenet atter en omgang. Reolerne blev malet hvide og med den mørke væg fik køkkenet et helt nyt udtryk. »Ved at male fik jeg gjort køkkenet mørkere og mere dramatisk. Det tog jo ikke særlig lang tid«, siger den energiske boligindretter, der dog ikke stoppede der.

»Det seneste jeg har gjort, er at få sat fliser op i et sildebensmønster, for noget af det, jeg godt kunne have ønsket mig, er et smukt sildebensparketgulv. Det fik jeg ikke, men så tænkte jeg, at det kunne jeg jo så få på væggen ude i køkkenet. Så har jeg igen hængt andre lamper op og har malet endevæggen grøn«.

Bliver du nogensinde færdig?

»Hmm nej, det tror jeg ikke. Men hvad er målet? Jeg tror, det er en proces, og man kommer vel til at føle sig mere og mere hjemme. Der er også ting, jeg ikke flytter rundt på. Men jeg tænker på mit hjem som en legeplads, og sådan var det, da jeg overtog de her 150 kvadratmeter – her er jo fyldt med muligheder«.

Tekst lånt fra: Politiken