badeværelse fliser sildeben makeover

Et helt nymoderniseret badeværelse – som Paulo var parat til at rive ned som det allerførste, da han overtog sin nye ejerlejlighed på Vesterbro i København. Badeværelset var for nyligt blev sat i stand af de tidligere ejere, men stilen var et miskmask, der ikke hørte hjemme i en 100 år gammel lejlighed.

Før

Wc’et var sat på skrå, væggene var gullige, der var sat spotlys op, fliserne var mørkegrå, der var syvarmede lysestager og romerske skulpturer i badeværelset da Paulo overtog lejligheden. Intet af det faldt i Paulos smag og han var klar til at rive alt ned.

Efter

Gentle makeover på budget badeværelse fliser mosaikhjørnet

TIP: Miks nyt og gammelt For at overholde budgettet er både bruseniche, badekarret og gulvfliserne bevaret og genbrugt i det nye badeværelse. De mørke fliser er banket ned, og der er i stedet valgt hvide Brooklynfliser fra Mosaikhjørnet. Glasdøren er skiftet ud med en ny sortsprosset glasdør, der er lavet på specialmål hos Nielsenglas.dk, og badekarret på løvefødder, er malet sort udvendigt med alkydmaling. Gulvtæppet er fra Retro Villa.

Skråt er ikke godt! Toilettet, der før sad på skrå, har måtte lade livet for et væghængt toilet fra Duravit. Hylden er fra Retro Villa. De nye fliser fra Mosaikhjørnet blev sat op i sildebens mønster og en brusedør kom i med sorte sprosser, der er lavet på specialmål hos Nielsenglas.dk. Vinduesrammen er malet sort og passer til døren og de mørke fuger.

Gentle makeover på budget

Mal vindueskarmen Vindueskarmene er malet sorte. Knagerne er fra Retrovilla.dk, håndklædet og skamlen er fra Ferm Living, fliserne er fra Mosaikhjørnet, vasken er fra Copenhagen Bath og Aiayu pungen fra Cahetu.dk.

Detalje: Rørene og installationen til det væghængte toilet har skabt en ’tetris’ inspireret hylde, der følger vinduet, som er malet sort. Lyngbyasen er fra Hilfling Design, og kurven med halskæder er fra Retro Villa.

Gentle makeover på budget
Gentle makeover på budget badeværelse fliser

TIP Gennemfør stilen og før fliserne hele vejen op til loftet og rundt om døren. Laminatdøren fra 80’erne er skiftet ud med en ’ny’ brugt fyldningsdør fundet billigt på Genbyg.dk, der passer til stilen. Badekarret har også fået en makeover og er malet sort med alkydmaling udvendigt. Håndklædet er fra Retro Villa. Lampen fra Roomstore er integreret i væggen inden fliserne blev sat op.

Forkæl dig selv med lækre sæber fra fx Munkholm og LA Bruket med dejlige dufte. Saml dem i små dekorative stakke. Messingkrukken er fra Retro Villa. TIP til fliser: En flises udtryk ændres markant alt afhængig af fugens tykkelse og farve. Søg inspiration og vejledning i fliseforretninger før du sætter en stor og dyr ombygning i gang, så du er sikker på at blive glad for resultatet.

Få Stilen

Badeforhæng fra Home Junkie

Sæbe med brændenælde fra Munkholm

Gulvtæppe fra House Doctor

Kop fra Birgitte Ran

Lågkrukke fra H. Skjalm P

Glasvase fra House Doctor

Håndklæde fra Umayana

Kunstprint fra Malene Zapffe

Duftlys fra Ferm Living