Mathilde Damsgaard bor til leje. For mange kan det være en udfordring at sætte sit eget præg på en lejebolig. Må du fx male eller tapetsere? Og skal du tage tapetet ned igen, når du flytter? Vi har bedt Mathilde give sine bedste tips til at sætte sit eget præg på en lejebolig.

 

Her bor: Mathilde Damsgaard med sine to børn Malthe og Agnes.
Hvad: Børneværelse i en lejebolig i Viborg.
Følg hende på Instagram: @mathildedamsgaardm

Hvordan fandt du frem til stilen på børneværelset?

Jeg valgte først Retro Villa-tapetet. Og med udgangspunkt i tapetet valgte jeg farverne  og stilen til resten af rummet. Jeg ville gerne skabe et værelse med undertoner af en gammel stil. Jeg har delt væggene op med en liste og malet med en dæmpet jordfarve.

Hvad er dit bedste tip til at indrette i lejeboliger?
Jeg forsøger at undgå at skrue alt for meget op. Jeg har valgt de helt tynde ledningsskjulere som lister, der deler væggen op. De fungerer som en almindelig liste, men kan klistres op og nemt tages ned igen. Det trick kan anbefales, og det er helt sikkert noget, jeg vil benytte mig af en anden gang.
TIP Du kan nemt dampe gammelt tapet ned, når du trænger til forandring, skal renovere eller flytte. Du kan leje en tapetdamper i de fleste malerforretninger for 25 kr. pr. dag. Det tager ca. 1-2 timer at dampe tapet ned på en hel væg.

Hvor er dine møbler fra? 

Indretningen er en blanding af vintage og nyt. Karlekammerskabet og kisten er købt brugt. Originale gamle møbler er et godt tip, hvis du ønsker en nostalgisk, romantisk stil. Mai-dukkerne er også med til at skabe en helt særlig stemning i et børneværelse.

TIP! Skal de små selv hjælpe til med at sætte på plads? Det fungerer godt med lavthængende reoler på børneværelser. Reolerne her fungerer samtidig som et væghængt dukkehus.

Få Stilen