Et magisk, varmt, kreativt og finurligt børneværelse er, hvad Anne har skabt til Karla. Vi har spurgt ind til Annes tanker, ideer og bedste tips til børneværelset, for om nogen, så har hun da styr på det.

Hjemme hos
Hvem: Anne Baes
Hvad: Børneværelse
Følg hende på Instagram: @karlasverden

Hvilken stemning har du forsøgt at skabe på Karlas værelse?
Jeg går efter at skabe en magisk, varm, kreativ og finurlig stemning på Karlas værelse. Det er vigtigt for mig at værelset føles varmt og hyggeligt og er et sted man virkelig har lyst til at være. Både børn og voksne. Der skal være masser at kigge på, men uden at det bliver rodet og uoverskueligt for øjet.

Hvad er dit bedste tip til at indrette et billigt børneværelse

Køb gamle møbler på f.eks. loppemarkeder, genbrugsbutikker eller DBA og mal dem evt. selv i en farve, så de passer ind på netop dit barns værelse. IKEA har også mange fine senge, skabe og reoler til få penge, som man kan sætte sit eget præg på. Karlas køjeseng er en billig model fra Ikea, som jeg har malet lysegrå og syet forhæng i libertystof til. Et skrivebord kan nemt laves af en billig træplade og et par vinkler fra byggemarkedet. Bogkasser fra trævarernes er også en virkelig god, fin og billig løsning til børneværelset.

Få Stilen: Karlas Børneværelse tapet indretning køjeseng

Hvor finder du inspiration
Nærmest alt inspiration finder jeg på instagram. @mortilmernee har de fineste børneværelser, som jeg finder meget inspiration i. @clarahagen og @look_good_in_blue har virkelig også nogle fantastiske børneværelser. @instabydomi poster ikke billeder af børneværelser, men hendes univers og sans for det finurlige og magiske inspirerer mig helt vildt. Vi har en del af hendes kunsthåndværk på Karlas værelse.

Hvad er jeres næste projekt
Lige for nu har jeg ikke nogle projekter i ærmet for børneværelset. Men jeg lagrer hele tiden inspiration i hovedet, til når værelset skal opgraderes til stor-pige-værelse. Så bliver det muligvis noget med en hel skabsvæg med indbygget skriveplads i.

Få Stilen: Karlas Børneværelse

Hvordan skaber man bedst et børneværelse der lægger op til leg
For mig handler det først og fremmest om at sørge for at gøre værelset så hyggeligt, at det er et sted, man har lyst til at være. Det skal være varmt og indbydende. Tapet på væggen kan virkelig gøre en forskel. Jeg mixer også mønstre og farver, da jeg synes at det giver den her magiske stemning, der bare indbyder til leg og kreativitet. Et stort tæppe på gulvet, hvor barnet får lyst til at sætte sig og lege, er også en virkelig god ide. Legetøj der er opdelt, så man lige kan trække en skuffe eller kurv ud, og så er alt f.eks. Barbie eller LEGO samlet et sted. Det gør det overskueligt, at man ikke skal rundt og lede i flere forskellige kurve/kasser osv. Så er legen altid lige til at gå til.

Hvad er dine bedste råd til opbevaring
Kommoder er virkelig guld værd på børneværelset. Karla har styr på alle skufferne og ved, at hvis hun åbner den ene skuffe er der udklædningstøj i, og hvis hun åbner en anden, er der Sylvanian i osv. Samtidig kan man nemt lige tage en skuffe med i stuen/køkkenet, når barnet gerne vil være hvor de voksne er. Og så er det nemt at rydde op ved bare at smide det hele i skuffen igen. Ikke noget med at det hele skal sættes fint op på hylder igen. Kurve kan have samme funktion. Men kommoder udnytter bare pladsen lidt bedre. Og så kan det større legetøj stå ovenpå kommoden og vente på at blive leget med.
Et skab med hylder og låger er også en virkelig god ide. Her kan man sætte de lidt større ting som f.eks. dukkehuse, biler osv. Og bøgerne kan stå på række og spillene ligge i bunker. Jeg elsker den ro lågerne giver til værelset og samtidig den magi der opstår når lågerne åbnes og alle bøger, spil og legetøj kommer til syne. Samtidig med den ro som de lukkede skabe og kommoder giver, så sørger jeg for, at der stadig er masser af liv på værelset, ved også at bruge kommoderne/skabene som hylder og sætte legetøj på dem.

Få Stilen

Retro Tapet Thyra