Her bor både en mand og kvinde

Af Mette Helena Rasmussen. Foto Tia Borgsmidt

Anja Louise Koefod og Florian Weber elsker at omgive sig med danske designklassikere, teak og retrotapeter i støvede farver, og det er vigtigt for dem, at boligen afspejler, at her bor både en mand og en kvinde… Og tre børn.  

Anja Louise er keramiker og ejer firmaet HEIMAT. Hendes keramik afspejler tidens retro tendenser, præcis ligesom som hende og Florians hjem, der er indrettet med danske møbelklassikere og grafisk retrotapet.

En lejlighed med vokseværk

Anja Louise Koefoed har boet i lejligheden på Østerbro lige siden, hun flyttede hjemmefra som ung. Lejligheden, der startede med at være en lille toværelses, fik vokseværk i takt med at hun mødte sin mand Florian Weber og fik børn. Anja Louise og hendes mand solgte først den lille lejlighed til Anja Louises bror og flyttede ind i nabolejligheden. Da parrets andet barn kom til verden, købte de deres gamle lejlighed tilbage, og i dag er de to lejligheder slået sammen til én og udgør én stor femværelses lejlighed på 4. Sal på Østerbro.

Grafiske retrotapeter i støvede farver

Anja Louise har en forkærlighed for teak, eg og støvede farver, og indretningen må gerne afspejle, at der også bor en mand og tre børn i hjemmet. Stilen er rå og enkel, og Anja Louise finder inspiration i 50’erne og 60’erne. Anja Louise har arvet de fleste af sine møbler fra sin bedstefar, der var arkitekt og interesserede sig for møbeldesign.

Da hun arvede sofaen, var hun vild med formen. Men stoffet var gammelt og slidt op, og Anja Louise måtte derfor lade den ombetrække med mørkeblåt stof fra kvadrat, selvom det i følge hendes selv var alt for dyrt.

”Jeg ville hellere bruge pengene på dén sofa end at købe en ny. Møbelklassikere fra 60’erne er bare flottere, og jeg kan godt lide, når tingene har sin egen historie. Jeg elsker mine gamle møbler fra mine bedsteforældre. Det er flot design, det er god kvalitet, og så passer træsorterne perfekt til den slags grafiske retrotapeter, jeg allerbedst kan lide i grønne, brune og orange farver,” fortæller Anja Louise.

 

Anja Louises tip til retro stilen:

– Find inspiration i 60’erne og vær ikke bange for brun og grøn. Farverne er klassiske og flotte på både møbler, tapeter og tekstiler.

– Indret efter hvem der bor i huset. Bor der også en mand, må man gerne kunne se det.

– Gå på jagt efter genbrug og find teakmøbler og designklassikere, som er flotte at kombinere med grafiske retrotapeter.

– Indret med keramik året rundt, det er en sjov måde at dekorere hjemmet på med andet end vaser.

– Gem alt fra bedsteforældre. Selv det gamle askebæger fra farfar kan pludselig få et helt nyt look i dine egne rammer.

– Brug hellere penge på at restaurere og upcycle gammelt møbeldesign i stedet for at købe nyt. Møblerne fra 50’erne og 60’erne er kvalitet, og de forbliver tidsløse.


Anja Louises stue er domineret af Wegner og Arne Jacobsen design klassikere, som hun har arvet fra sin
bedstefar. Sofaen er betrukket med stof fra Kvadrat, og lænestolen med cognacfarvet læder. Det hvide koskind på gulvet er fra en argentinsk okse. Retro tapetet på væggen er sandsynligvis fra samme periode som stuens møbler. Troldegrenen over sofabordet bruger hun til sit keramikpynt, og skifter det alt efter årstiden. Tæppet over sofaen, der er i håndvævet uld, har Anja Louise selv været svøbt i som baby. Hun synes, at tæppet er så smukt lavet, og at de pink og orange farver er en god kontrast til alt det blå og grønne i stuen.

Sofaen måtte Anja betrække om, men valgte den samme farve som det originale stof. Hun er især glad for sofaen, fordi der er plads til 4 personer og den er god både at sidde og ligge i. Anja Louises bedsteforældre købte sofaen i en møbelbutik på Vesterbrogade i starten af 60´erne. Lampen i hjørnet er fra Flos.


Svanen er også et arvestykke fra Anja Louises bedstefar. Hun har fået den ombetrukket med cognacfarvet læder.

FÅ STILEN: Er du også vild med Anja Louise Koefoeds og Florian Webers indretningsstil, så anbefaler vi disse retrotapeter:

KLIK på tapeterne for mere info