Et nyt soveværelse - To rum i ét

Styling Mette Helena Rasmussen. Foto Tia Borgsmidt

Som børnene blev ældre, blev Lone også nød til at retænke indretningen af sin treværelses andelslejlighed. Hvad der tidligere havde været et deleværelse til børnene, skulle nu fungere som både sove- og børneværelse til Lone og hendes dreng, da datteren på 12 ønskede sig sit eget værelse. Der blev derfor byttet soveværelse med datteren og selv rykkede hun ind i den ene del af deleværelset. I den anden ende af værelset bor sønnen. For at udnytte de sparsomme kvadratmetre bedst muligt, sover han i en højseng, så gulvpladsen under kan udnyttes til både skrivebord og et hyggehjørne med en retro lænestol fra Quriosa. Farverne fra Lones del af rummet går igen på endevæggen.

skab på lones soveværelse det lille rum
knagerække tone i tone

TIP: Tone i tone For at give det lille rum mest muligt ro, er møbler og vægge malet med samme farve. Farven hedder ’English Mist’ fra Flügger. Klædeskabet er arvet, messinggrebene er fra Retro Villa, og ophænget er fra Minimexicopenhagen.

soveværelse blå væg english mist flügger plante kähler x stine goya jysk
Jysk sengetøj christina Lundsteen vindue soveværelsesvindue industrilook

Værelset er delt op med en skillevæg bygget i gips. For at sikre lys i begge dele af værelset er der indbygget et gammelt vindue fra Genbyg.dk. Klædeskabet er et arvestykke, og det er malet med ’English Mist’ fra Flügger ligesom væggen og knagerækken på væggen. Stolen er fra Jysk. Sengegærdet er lavet af en gammel fyldningsdør. Væglamperne er fra Nordlux og fås fx i Silvan. Sengetøjet er fra Jysk, og Christina Lundsteen velourpuden er købt i Retro Villa. Fem forskellige størrelser af rispapirslamper fra Nordlux fungerer som en installation af lys over sengen. Find tilsvarende lamper på Retrovilla.dk.

børneværelse dreng køjeseng
køjeseng børneværelse stol fra quriosa

For at udnytte de sparsomme kvadratmetre bedst muligt, sover sønnen i en højseng fra Manis-h, så der også er gulvplads til skrivebord og lænestol nedenunder sengen. Lænestolen er købt i Quriosa, reolen er et loppefund, plakaten er fra Love & Ink, trådkurven er fra Menu og tasken er fra Malene Zapffe og kan købes i Retro Villa. Endevæggen er malet med ’English Mist’ fra Flügger. Det blåstribede sengetøj er fra JYSK, den sorte reol er et loppefund, og Maalu Maalu gulvtæppet er fra Retro Villa.

Opslagstavle på dør

For at holde værelset lyst og enkelt, er den lange væg, som begge områder af værelset deler, malet hvid. Den tidligere dør ind til entréen er lukket, og Lone har sat en blød masonitplade op som opslagstavle med de gamle gerächter som ramme. Massonitpladen er betrukket med stribet stof købt i en genbrugsbutik. Spejlet er fra IKEA, og stolen er fra Jysk. Højsengen fra Manis-h har indbygget skrivebord. Good Company retrostolen er fra Retro Villa, hylden er fra Quriosa, og lampen er fra Sebra.