Det luksuriøse soveværelse

Målet var at skabe bohemestemning, det skulle gerne være boudoir og Paris og en følelse af luksuriøs hotelstemning – helst ikke for meget porno og bordel. Denne stemning er alt andet end kedelig og ensformig. Den er stemningsfyldt med masser af farver, mønstre og strukturer.
Balancen holdes i skak med de hvide skabe og lyse gulve samt højden til loftet og alt det lys der vælter ind ad de store vinduer.

De lange gardiner giver en følelse af luksus og varme og matcher resten af farvesammensætningen i rummet. På endevæggen har Mette Helena tapetseret med retrotapetet ‘Aileen’, som er en del af Retro Villas ‘Selected Vintage Wallpaper Collection 2016‘, der blandt andet fokuserer på eksklusivitet. Tapetet er med sin farve og sit mønster med til at understrege stemningen rigtig fint.

Det skinnende sengetæppe udtrykker varme og hygge og refererer også til den parisiske boheme stil. Mette Helena har ombetrukket sengegavlen med brunt velour og de rosa gardiner er også i velourstof, som giver et eksklusivt look i soveværelset.

Det store skab fra gulv til loft, giver mulighed for at gemme tøj og sko væk. Skabet er lavet med halve rundstokke for at skabe dybde, som også går fint til stemningen i resten af rummet. Dybde og struktur er nemlig vigtige stikord i indretningen. I modsætning til den tapetserede mørke væg, er skabet malet hvidt, for at reflektere lyset. Velourgardinerne, sengegavlen i velour og det mørke tapet opsluger lyset og derfor er det hvide skab en god måde at skabe kontrast og tilføje lys til rummet. 

Hos Retro Villa oplever vi, at vores kunder ofte ikke tør bruge de brune tapeter. Men vores erfaring har lært os, at brunt tapet er rigtig nemt at arbejde med, da næsten alle farver passer til brun og den nemt tilpasser sig andre farver. I Mette Helenas soveværelse har den brune tapet nærmest et rosa skær, da sengetæppet, puder og gardiner reflekterer deres rosa farve.

Foto: Tia Borgsmidt