Blid 70’er makeover

Karrygule vægge og en 70’er brun radiator var al grund i verden til at give det, der skulle blive 8-årige  Villa Malous værelse, en kæmpe make over. Men mor og stylist Mette Helena Rasmussen havde ikke forudset, at netop den brune radiator ville give inspiration til et 70’er børneværelse anno 2015 – og at den endda ville få lov til at overleve forvandlingen!

Før

Det store værelse havde to døre ind til værelset, hvilket kan udfordre indretningen. Gulvet var mørkt af gammel fernis og dækket af limrester fra væg til væg gulvtæpper. Væggene var dækket af et tykt lag af gamle tapeter, der var malet karrygule. Vinduet var umalet og i mørkt træ og så manglede der opbevaringsmuligheder.

Efter

Blid 70’er makeover børneværelse børne værelse køjeseng tapet juno

I den øverste køje fungerer hvide kubikkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg som et svævende sengebord, hvor Villa Malou kan have en udstilling af sine yndlingsting. En gammel sakselampe fra et loppemarked har fået nyt liv i samspil med en Snowpuppe pendel, der ligesom det brune småmønstrede vintagetapet ”Pippa” er fra Retrovilla.dk. Køjesengen er fra Oliver Furniture’s Wood Collection, sengetøjet er fra Georg Jensen Damask og Milk Copenhagen.

I det ene hjørne af værelset er der indrettet en lille skrivebordsplads. Skrivebordet er et vintage loppefund til 100 kroner, stolen er fra storskrald og den er malet med Interiør Y53 Skind glans 50 fra Dyrup. Stoftasken er fra Milk Copenhagen, og det lille patchwork tæppe er fra Musahar. Stringhylden er købt på Designdelicatessen.dk, teakspejlet er et loppefund, der er peppet op med vintagetapet fra Retrovilla.dk og spejlstickers fra Design by Us. De svævende hæklede brandmænd er et kunstværk af Marie Edinger Plum. Skabet af MDF fra Silvan er malet med Interiør R63 Peber, Y53 Skind og Y38 Sand glans 50 fra Dyrup.

Blid 70’er makeover børneværelse skab opbevaring skabslåger

Det småmønstrede brune vintagetapet er fra Retrovilla.dk og hedder ”Pippa”. Malt reolerne af Poppeltræ er fra JYSK, og Mette Helena har skåret tynde 6 mm MDF plader fra Silvan og lagt oven på hylderne og malet dem i forskellige farver. Det store maleri er af Katrine Zacho, og den smukke vintage lysekrone er fundet på Lauritz.com. Gulvtæppet er fundet hos Frelsens Hærs Fairtrade butik Others.dk. Gulvet er malet med vandbaseret gulvmaling G01 Sne fra Dyrup.

Tip. Udnyt værelsets dimensioner i bredde og højde og byg selv på mål! Det store indbyggede klædeskab er skræddersyet til rummet, og ser ud som om det altid har været der. Klædeskabet er bygget som et grit af 22 mm MDF plader fra Silvan, der er skåret på mål. Det er malet hvidt indvendigt og har både hylder og bøjlestang, Lågerne er 19 mm MDF plader, hvori der er fræset et mønster, inden det er malet med farverne R63, Y53 Skind, Y66 Drossel, Y06 Chokolade og Y38 Sand, alle Interiør glans 50 fra Dyrup. Messinggrebene er fundet hos Genbyg.dk. Soklen er malet med Interiør glans 50 i farven Y06 Chokolade.

Blid 70’er makeover
Blid 70’er makeover

Det store hjemmebyggede Barbiehus har Villa Malou arvet fra en af sin mors veninder, så Mette Helena har også selv leget med det som barn. Tylskørterne på knagerækken og Villa Malous tøj er fra Milk Copenhagen. Litografiet er fundet på Lauritz.com.

”Vil du klædes ud i et tylskørt?” Spørger Villa Malou sin lillebror Johs på 3 år. Nederdelene og Villa Malous tøj er fra Milk Copenhagen. Det store klædeskab er bygget på mål og går hele vejen over døren og helt op til stukken.

Retro Tapet Belle