Der er ikke noget, der hedder håbløs indretning. Der findes kun mangel på fantasi. Men det mangler stylist Mette Helena Rasmussen heldigvis ikke, og hendes blå badeværelse er et lysende eksempel på, at der findes muligheder for selv de mest håbsløse badeværelser.

før billede af badeværelse renovation makeover

Håbløst 70’er helvede med handicaphåndtag og rollatorrampe. Sådan beskriver Mette Helena Rasmussen sit første indtryk af det blå badeværelse. Flisegulvet var brunt, fliserne var leopardmønstrede og der var brunt plastiktilbehør. Håndvasken var dårligt placeret, en bordplade lå løst oven på vaskemaskinen og så manglede der opbevaring og stil. Men i stedet for at kontakte banken, genovervejede hun, om ikke hun kunne gøre noget ved det forfærdelige badeværelse. ”Det var jo et funktionelt flisebadeværelse, som havde fungeret for den tidligere ejer, og jeg skammede mig lidt over, at jeg ikke bare kunne leve med det, som det var. Og egentlig ville jeg også meget hellere på rejser til Asien med mine børn end spendere en formue på badet.”

Over brusenichen er der monteret gamle sprossede vinduer i forskellige størrelser, der er fundet billigt på Genbyg.dk. For at sikre luftcirkulation går de ikke helt op til loftet og der er installeret en fugtstyret udsuger øverst i loftet, der tænder og slukker efter behov. Vinduerne er malet hvide med et svagt blåt skær i farven ’Sne’ G01, glans 50 fra Dyrup. Bruseforhænget er fra IKEA, find et tilsvarende fra Home Junkie her, og stangen er skiftet ud med en messingstang fra Silvan. Flisegulvet er grundet og malet med alkydmaling til fliser i farven ’Lys oxididblå’ nr. 85  fra Flüggers Stilhistoriske Farvekort. Tapetet er designet af Helene Blanche og fås hos Flügger. Håndklædet er fra Retrovilla.dk.

Placeringen af vasken blev flyttet til samme side som vaskemaskinerne, og på den måde fik Mette Helena én lang bordplade i ask fra Silvan, der er praktisk, når vasketøjet skal lægges sammen. Den lysegrønne væg bag vasken med de indbyggede hylder er bygget af 16 mm MDF plader fra Silvan og et par lægter, som er brugt til at fastgøre den på fliserne, og den skjuler alle vandrørene bag vaskemaskinerne. Den er malet med “Night Mist” fra Flüggers Stilhistoriske Farvekort. Den gamle håndvask blev fjernet og skiftet ud med en lille rund ’Preciosa’ porcelænsvask fra Ifö og et armatur i messing ‘Vivaldi’ fra Sortvvs.dk. Håndsæben er fra Moshi Moshi Mind, væglampen i messing er et loppefund, og spejlet er fra Gubi. Find en messinglampe fra House Doctor og et spejl fra Mojooretrovilla.dk.

Væggen over de blå fliser er tapetseret med et Fiona tapet designet af Helene Blanche, fås hos Flügger, se Retro Villas tapetudvalg på retrovilla.dk. Skabet er fra Trævarefabrikernes Udsalg, og bordpladen i ask er fra Silvan. På døren hænger en silkekimino fra Kokoon. Til venstre fornemmes en af badeværelsets charmer, som er en buet væg, hvor på der hænger knager. Knagerne kan købes på retrovilla.dk.

3 Tips til at opfriske badeværelset

1) Få det bedste ud af det. Er der meget af noget, så understreg det og overgør det. Fx har Mette Helena forstærket de blå nuancer i badeværelset ved at male fliserne på gulvet og tapetsere væggene.

2) Udnyt pladsen i rummet bedst muligt og indtænk indbyggede opbevaringsløsninger.

3) En ny vask og armatur kan ændre stilen.

Opdater dine fliser med tile stickers fra Home Junkie

Duftende sæber fra Munkholm stimulerer dine sanser og giver dig en særlig følelse af luksus

Køb lækre håndklæder og få følelsen af spa hver dag. Håndklædet er fra Umayana

Et nyt badeforhæng kan give et helt nyt look. Badeforhæng fra Home Junkie