Få de 5 bedste tips til en make over

Vi tager et kig ind hjemme ved Anne, som har bloggen www.blogliv.dk og instagram profilen @by_blogliv og har givet os sine 5 bedste tips til at lave en make over på budget. Hun har indrettet soveværelset med tapet fra The Colour Collection fra Retro Villa.

1. Flyt Rundt.
Den absolut billigste makeover – og én jeg benytter mig af ofte(!) – er at flytte rundt på ting jeg allerede har. Om det er sofaen der flyttes til en anden placering, stole der stilles anderledes, omrokering i nips eller billeder på væggen, så er det en enkel og til tider ofte ret effektfuld måde at skabe et nyt look på. Herhjemme har vi bevidst mange mindre møbler, der er lette at rykke rundt på, små kommoder, kurve, gulvlamper, taburetter mm. Vores sofa er i moduler og nem at variere. Vi har et fåtal af loftslamper som binder os i indretning og placering. Sammenholdt giver det os en smidighed, når vi trænger til fornyelse, da stort set intet er fast placeret og kan flyttes ene mand.

https://www.instagram.com/by_blogliv/?hl=da

2. Pimp Dine Vægge!

Jeg har aldrig været bange for at svinge penslen herhjemme og har været nærmest alle farver igennem på væggene det sidste årti. En malet væg – og ofte ér det blot 1 enkelt jeg maler, frisker et helt rum op og fortrydelsesfristen er til at tage at føle på; er farven ikke lige i øjet, så er du ikke længere end en farvehandler eller et byggemarked fra at være retur til status quo. 

Leg evt med malingen – kombiner 2 farver på samme flade, mal kun halvt op, mal dit loft eller dine karme osv. Der er reelt set ingen begrænsninger og jeg bliver altid opløftet af at se mit hjem i nye farve-klæder.

De seneste år har jeg også kastet mig over tapetsering af vores vægge og til dato er det udtryk en tapetseret væg kan give et rum, nok den mest effektfulde makeover jeg kan mønstre. Møbler kan ses i en helt anden kontekst med dette rette tapet til at understøtte dem. Det samme gør sig gældende for dit øvrige interiør i rummet. Det kan være flabet i store mønstre og naivistiske toner eller underspillet i ensfarvede strukturede baner. Uanset, så er det slagkraftigt og i stand til på aller mest subtile vis, at ændre udtryk i det rum det opsættes.

At tapetsere er vitterligt også langt lettere end de fleste går og tror. Når første bane er overstået, så har du teknikken. Et par ruller tapet er næsten alt du skal investere i og prismæssigt er vi ofte ikke langt fra hvad en god maling koster til samme kvadratmeter-antal.

3. Shop Genbrug! 

Det er langt (langt!) billigere at købe brugt eller loppe den på markeder rundt omkring. Dba handler jeg meget på ligeledes. Majoriteten af det vi har herhjemme er købt brugt og købt fordi jeg kunne lide det; ikke fordi boligmagasinerne fortalte mig, at det var “in”.
Jeg holder ufattelig meget af at bringe ting ind i vores hjem – købt med hjertet – der har en sjæl og som jeg ikke støder på i et random feed næste dag på Instagram. 

Ting som brugte stole, slidte kommoder,  gamle støvede bogkasser osv, kan også ofte fåes til en slik og med en kærlig hånd, en omgang maling eller tapet eller blot knofedt og sæbe, kan de let komme til at shine i dit hjem. Når du bliver træt af farven, så maler du dem blot over igen. 

4. Byt til Nyt – Dansk Design ( – og det der ligner )

Danske – brugte – design klassikere o.l er måske ikke at handle budget, men husk på at du oftest vil kunne få det samme beløb for din loppede 7er stol, som dét du selv gav for den på DBA. Det sekund du – modsat – åbner din nye og indpakkede stol fra Ilva, er du heldig om du kan hente 1/8 del af prisen hjem. Det tænker jeg tit over når jeg investerer i (brugte) designmøbler; at værdien stort set opretholdes såfremt jeg passer på den. Det gør mig også i stand til at købe nye (brugte) designklassikere, uden at skulle have den store tegnebog op af lomme hver gang. Jeg sælger blot et af de møbler jeg har i samme prisleje og kan på den måde få udskiftning og nye bekendtskaber, uden at det reelt set har kostet mig noget.

5. De små – men virkningsfulde – ting!

Det behøver ikke at være størrelsen på indretningsprojektet der dikterer effekten. Ofte har selv små ting evnen at skabe nye rum.

Træt af dit køkken? Sæt nye greb på, ta’ lågerne af overskabene, mal din bordplade!

Dit badeværelse? Skift spejlet ud med et nyt – prøv med en ramme i kontrast til din væg. Hæng nyt bruseforhæng op, smid plastickruset til tandbørsten ud og hent en mindre keramikskønhed op fra stuen i stedet. Planter og tæpper er ikke kun forbeholdt din stue og kan sagtens integreres på badeværelset også. Nye markante knager, en lækker håndsæbe – mange bække små..

I en makeover af stue og spisestue, så kan nye kulørte tekstiler (puder, plaider, tæpper mm) være et godt udgangspunkt. Indram afdelinger med gulvtæpper, træk møbler UD fra væggen i stedet for at lade dem følge rummets vægge og skab nye rum i rummet.
Loftslamper med pondus, plakater og billeder på væggene, volumniøse planter – alle dele kan give en makeover af ethvert rum – relativt let.

..Vores næste indretningsprojekt

Jeg er netop færdig med at tapetsere endevæggen i vores spisestue. Væggen er ca 3,5 meter lang og er “placeret” i et indhak i direkte forlængelse af vores køkken, kun adskilt af et lille udspring af mur. Tapetseringen er første step på vejen til et “afslapningsmiljø” og tapetet er valgt så det understøtter resten af mine tanker omkring det miljø jeg ønsker at skabe, som både skal passe til stue og køkken, men også til en mere børne-minded zone. Vi er 5 børn og 2 voksne herhjemme og mangler ofte “afslapningszoner”, og jeg har længe haft en integreret sofa-løsning i tankerne til netop denne mur. Vi har valgt en helt simpel byg-selv løsning, der er inspireret af 60’ernes daybeds. Vi monterer en træramme i hele indhakket, understøttet af lameller og enkle ben i samme træsort som rammen (eg bliver det formentlig, måske fyr hvis jeg kan finde noget der er brugt og har den patina jeg kan lide). Vi har valgt et granitgrønt struktureret møbelstof til hynderne, som vi pt. er ved at få syet inkl. et par pøller i samme farve. 3 store hynder på langs bliver det. Farven på hynderne er valgt fordi den er drønlækker, men ligeså meget fordi den er drønpraktisk. Vi laver rullende opbevaring under den ene halvdel af daybed-løsningen, for opbevaringsplads; det kan man aldrig få nok af hjemme hos os.
Hvis du vil besøge Annes profil og følge med i det næste projekt, så gå ind på www.blogliv.dk og på instagram @by_blogliv

Få Stilen med tapeter fra The Colour Collection